Når eksperterne siger: “Leg tøjet på”, hvordan gør man så det?

At få børnene i tøjet, imod deres vilje, kan tage tid om morgenen. De små VIL SELV og alligevel kan de måske ikke helt selv endnu. Så kan det være svært at være i den lille krop af raseri. Endnu værre bliver det, når du tager over, egentlig i den bedste mening, for at hjælpe. Så hvad stiller du op, for at undgå konflikt og skældud og i stedet give dit barn et selvværds-boost.

Helt generelt … det man kan selv, SKAL man selv. Kom med opmuntrende bemærkninger, når det driller. “Jeg kan se du er i gang med drillebukserne, super sejt.” Kig sammen efter tæerne i buksebenet og tæl gerne efter, om alle kom med ud. Er der mon lakridser?

Du anerkender: “Pyha, det kan godt være, det var lidt svært at komme i tøjet i dag, men vi klarede den …YEAH – godt gået min skat!”

 

FIF
Tag en strømpe på hånden, og lav din stemme om. Du har nu en hjælpesok, der hjælper dit barn med at tage det besværlige tøj på. “Hov, hvor blev foden af? Er det højre eller venstre fod, der kommer først?”

Hvis vrangen vender udad på trøjen, kan I fange fisk i ærmet for at vende den. “Helt ned, fang fisken og træææk tilbage.”

Kontakt os

Skriv til os, så svarer vi dig hurtigst muligt.

Ikke læsbart. Tryk for nyt ord. captcha txt

Søg her